Blogger Yazılarda Hızlı Düzenleme Sorunu & Çözümü - Blogger Arşivim - Blogger, Blogspot, Blogger Template, Blogger Widget

Blogger Yazılarda Hızlı Düzenleme Sorunu & Çözümü

Bazı yazılarınızı anlık düzenleme gereği duyarsınız. Bu kalem icon'u (  ) adminler için gerçekten hızlı şekilde fayda sağlıyor diyebiliriz. Bu İcon yazılarınızda görünmüyorsa aşağıda ki bir kaç yol işinize yarayacak gibi görünüyor.


  • Step 1. 
Yerleşim > Blog Kayıtları'nı düzenleme sayfasını açın. Hızlı Düzenleme'yi Evet olarak Seçin.





  • Step 2. 
Navbar'ınızı kaldırdıysanız aynı anda maalesef Hızlı düzenleme İconu'da onunla ile beraber kalkar. Bu nedenle gözükmeme ihtimali var.
Blogger Kontrol Paneli > Tema > HTML'yi Düzenle yollarınızı izleyin.
Açılan sayfada aşağıda ki kodu bulun.
<script type="text/javascript">
<![CDATA[
<!--
/*<body>*/
-->
]]>
</script>
Bulduğunuz bu kodu tamamen silin ve aşağıda ki kodu kopyalayıp ]]> kodunun üst satırına yapıştırın
#navbar-iframe {
height:0px;
visibility:hidden;
display:none;
}
İşlem bu kadar. Herhangi bir yazınıza tıklayıp iconun var olup olmadığını denetlemeyi unutmayın.
  • Step 3.
Bu iconun gözükmemesinin sebebi kodlarınızın tam olmayışından kaynaklı olabilir. Yani Eksik bir koddan kaynaklı olması muhtemel.
<div class='post-footer-line post-footer-line-3'/>
Yukarıda bulduğunuz kod'un hemen alt satırına aşağıda ki kodu ekleyin. Eğer bu kodu bulamıyorsanız temanızda uygun bir yere ekleyin. Aksi takdir'de Hızlı Düzenleme İcon'u gözükmeyebilir.
<b:include data='post' name='postQuickEdit'/>
Sayfayı kaydedip Herhangi bir yazıya bakın. Yazının altına doğru baktığınızda  iconunu görürseniz işlem tamamlanmış demektir.

Hiç yorum yok:

blogger (116) blogspot (19) ders (13) dersler (5) eklenti (30) free (1) gadget (2) hatasivecozumu (2) nedir (1) popular (20) popularposts (21) recent (1) recentposts (6) seo (2) sonsuz (1) SoraTech (1) tema (35) Teması (1) template (35) templates (1) theme (1) widget (50) yapimi (1)